Понеделник - Петък - 10:00 - 19:00 ч.

Събота и Неделя - Почивни дни

Офис: 02 859 60 71

Мобилен: 0885 654 925;

София 1404

ж.к. "Стрелбище", ул. "Костина" 6

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР

Д-Р БОЖИДАР

СЛАВЧЕВ

Образна диагностика

Ултразвуковото изследване, известно още като ехография или видеозон, представлява неинвазивен метод за образна диагностика, основаващ се на използването на ултразвукови вълни. То се прилага за визуализиране на вътрешни структури и органи, като основната цел, с която се използва, е диагностициране на заболяване или за изключване на патология. Може да бъде използван трансабдоминален (през корема) или трансвагинален (през влагалището) достъп.

В акушерството ехографията се използва по време на бременност за създаване на изображение в реално време на развиващия се плод, плацентата и околоплодната течност. Чрез това изследване се диагностицира и проследява нормална и патологична бременност.

В гинекологията ултразвуковото изследване се използва за оценка на състоянието на женските тазови органи (по-специално на матката, яйчниците и маточните тръби), както и на пикочния мехур и аднексите. Гинекологичното ултразвуково изследване подпомага диагностиката и проследяването на различни гинекологични състояния, като:

  • Проследяване на нормалните физиологични процеси в хода на менструалния цикъл – промени в маточната лигавица, следене за ехографски признаци на предстояща и станала овулация и др.;

  • Фоликулометрия – ехографско проследяване на растежа и размерите на растящите фоликули в яйчника;

  • Диагностициране на редица доброкачествени и злокачествени заболявания като: ендометриоза, полипи, субмукозни миоми, рак на маточното тяло, рак на яйчника и др.

АДРЕС

София 1404, ж.к. "Стрелбище", ул. "Костина" 6

ТЕЛЕФОНИ

Офис: 02 859 60 71 Мобилен: 0885 654 925;

info@mcslavchev.com

ВХОД

Забравена парола?

Регистрация